Veelgestelde vragen van Van Kuik Zwembaden

Veelgestelde vragen over onze producten en diensten

veelgestelde vragen

Een bouwkundig zwembad neemt ongeveer 3½ - 4 weken in beslag. Een monoblock kan binnen 1½ week geheel
gerealiseerd zijn.

Dat is moeilijk te zeggen. Uiteraard hanteren we enkele standaardprijzen maar iedere klant heeft andere wensen en ideeën. We gaan graag met u hierover in gesprek.

Nee, sinds het nieuwe bouwbesluit is er geen bouwvergunning meer nodig om een zwembad aan te leggen in uw tuin.

pH-waarde is de aanduiding voor de zuurgraad van het water.

De pH-waarde van uw zwemwater dient te liggen tussen 7,0 en 7,4

Zwembadfilters kunnen niet al het vuil uit het water verwijderen omdat deze simpelweg te klein zijn. Door vlokmiddel toe te passen klonteren deze kleine deeltjes samen waardoor ze wel opgevangen kunnen worden door de filter.

Een shockbehandeling is het doseren van 3-5 maal hogere dosering chloor dan normaal. Al de opgehoopte organische stoffen worden hierdoor vernietigd. Deze behandeling veroorzaakt de vervelende chloorlucht.
Het is dus verstandig deze toe te passen als het zwembad even niet gebruikt wordt. Daarna is het raadzaam deze behandeling elke 3 weken te herhalen.

Aangeraden wordt om dit 1 x per week te doen, ook al geeft de manometer nog een lagere druk aan. Zeker na een stofzuigbeurt is het raadzaam om de filter te spoelen.

Ja, dat klopt. Werkzaam chloor wordt door sterke zonnestraling versneld ontleed. Door een stabilisator (cyanuurzuur) toe te voegen wordt het werkzame chloor gestabiliseerd en de ontleding grotendeels voorkomen. Als u een organisch chloorprodukt gebruikt dan komt er vanzelf cyanuurzuur in het water omdat aan dit chloor dit zuur is toegevoegd.